Mustalahti

Iltaa!
Kävimme muutama päivä takaperin pienellä tripillä Rantasalmen Mustalahdella. Kalareissun matkoihin meni suuntaansa noin puolitoista tuntia, mikä on varsin kohtuullista reissaamista omasta mielestäni.
Satamasta päin voi veneen laskea vesille ja siellä päin ei hirveää liikennettä näin arkiaamusella ollut.
Maisemien puolesta kalapaikat vaikuttivat mainioilta, tosin harvoin siellä päin käyneenä, piti alkaa se tuttu arvonta, että-jotta-missä kaloja olisi?
Syvimpiä paikkoja yritettiin vältellä, koska painoilla ym. vetely ei tällä kertaa inspiroinut kummemmin. Laiskuutta kyllä, tiedetään!
Ihmetystä aiheutti pari lahden päätyä, joista varsinkin toinen oli aika outo.
Pohjassa näytti olevan tukkeja uponneena ja hiton isoja kaloja....jos kaikuluotaimeen voi ikinä luottaa?!
Yksi uistinkin tuli jumitettua/jätettyä muistoksi johonkin pölliin. Liekö sieltä aikoinaan kuljetettu puuta lauttoina, joista sitten puut olivat irronneet ja vajonneet aikojen saatossa pohjaan...
Pari isompaa ahventa paikasta kuitenkin onnistuimme nappaamaan, millä nyt pääsen kehumaan 😆 Liki 750 grammaa oli toinen ja toinenkin vajaat puoli kiloa.
Päivän saaliiksi riittivät hyvin. Itse ainakin pidän ahventa erinomaisena ruokakalana. Ruodot eivät ole ongelma,mutta perkaamisessa suomut kylläkin😣
Kalamiehen pitää saaliinsa siivota itse sanotaan,mutta itse pyydän kyllä apua,"epäpätevä" kun olen.
Hyvin maistui taas kalaleipäset matkan evääksi, mutta maidot ja juomat jäivät rannalle aika lämpöiseen autoon, joten siitä pientä noottia annoimme itsellemme!
Retroilusta ensi kerralla enemmän...suuri varaston-siivous-urakka onnistui hyvin ja saaliina oli mm. Hakki Hamsteri lehtien vuosikerrat alusta lähtien(1984) useamman vuoden ajan ja löysin muinaisen Commodoren "paskapelien" laatikon, jossa on jo sellaista tavaraa, että nostalgikkokin alkaa modernisoitua!
Jospa jommasta tahi kummasta ensi kerralla sitten?
Varokaahan hulluja kuskeja liikenteessä...niitä uutisotsikoiden mukaan taas näin lomien loputtua näköjään liikkeellä🙁

Jarkko

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fortnitestä!

Erotilastot

Paluu ja peliin!