Commodore ja ne säätöruuvaukset!

Aloha!
Muistaako kukaan vielä kuusnepan hienoa keksintöä eli "latausruuvia", jota kääntelemällä kaikkien pelien PITI Toimia?!
Yleisesti ottaen, ainakin omassa kaveriporukassa, sattuma valitsi,kellä toimi/miten toimi ja varsinkin milloin🙄
Itselläni oli onneksi vain kaksi pelin joiden takia kyseistä ruuvia piti säätää...mutta aina oli jotenkin pelkona, ettei sitä saisi enää kohdalleen eli entiselleen siihen kohtaan, millä yleensä pelit pelittivät. Itsehän niitä käänneltiin kunhan ensin löytyi sopiva työkalu ja niin edespäin.
Kauhujuttuja kun kuunteli niin, jotkut kertoivat siitä,että ruuvailla piti vähän väliä,kun suurin osa peleistä ei muuten toiminut. Itselläni oli onnea tai sitten minulle vain valehdeltiin?!
Footballer of The Year oli toinen peli,joka vaati säätöjen muuttelua ja toinen oli Futute Knight. Gremlinin teoksia molemmat. Eräs tuttu kertoi, että hänellä oli mm. Afterburner sekä jotkin Oceanin pelit, jotka eivät toimineet ilman ruuvaamista. Ocean kyllä julkaisi sen verran tavaraa, ettei mikään ihme jos näin olikin, mutta itseäni viisaammat ovat kertoneet, ettei vika ollut peleissä tai niiden kaseteissa itsessään vaan yksinkertaisesti kasettiasemien "epävakaudessa", mitä se nyt sitten tarkoittaakin teknologian termein. Oliko osa kasettiasemista siis rikki tahi huonompaa materiaalia? Kenties herkempiä jollekin häiriöille jne?
Sittenhän julkaistiin uusi kasettiasema, jossa olikin itsessään säätönuppi, josta kääntämällä homma hoitui helposti...vähän meni into kun kaveri pyöräytti ruuvia ja sillä selvä ja itse sai ruuvata housut kuralla, että meneekö systeemi sekaisin jos kääntelen nyt oikealla😆
Onneksi Footballer of The Year sekä Futute Knight olivat aika huteraa tekoa peleinä, niin eihän niitä kovin usein jaksanut pelata...Nojoo, Futute Knight oli kyllä aika hyvä siihen aikaan,pakko tunnustaa!!

Jarkko

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Law is the West ja kehuja lisää!

Paluu ja peliin!

Mustalahti