Law is the West ja kehuja lisää!

Maniac Mansion!
Aiempaan kirjoitteluun palatakseni sen verran näin alkuun, että pääsin näkemään sellaisen säätöruuveilla varustetun loadit-aseman ekaa kertaa varmaan 25 vuoteen...olihan se yhtä "hieno" keksintö kuin aina ennenkin! Tai ainakin
erikoinen😬
Selvitin ihan virallisen nimenkin tälle säätö"ruuville", eli azimuth-kulma on hyväksyttävä ja oikea nimi😅 Netti on hieno keksintö välillä....eipä ennen ollut mahdollista tällainen.
Olisi ollut joskus aikoinaan mukava lukea netistä esim. Maniac Mansionin läpipeluuseen apuja. Sitä tuli kyllä ihmeteltyä, kun englanninkielinen luetun ymmärtäminen ei ollut edes kohtuullisella tasolla. Aina piti valita alun hahmotkin ihan naamaturpien perusteella. Itse olisin halunnu sen päähenkilön veke ja muita tilalle, mutta se ei onnistunut.
Vielä tänäkään päivänä en ole kyseistä peliä läpäissyt, mutta hyväksyttäköön se, koska en levyasemaa omista...
Sama ongelma oli parissa muussakin pelissä, joita ei levylle koskaan(?) julkaistu. Law of The West on todellinen mestariteos...varmasti eräs kuusnepan parhaista peleistä ja ensimmäisiä ns. Interaktiivisia pelejä noin valtavirran koneille. Itse inhoan tuota interaktiivinen sanaa, koska se on jotenkin vaan niin ylikäytetty vaikka sitä itsekin käytin taas😫
Pelissä näkyy siis Sheriffin selkäpuoli...toinen käsi asekoteloineen ja maisemat vaihtuvat kenttien mukaan. Jokaisessa kentässä vastaan saapuu, joku pienen lännen kylän ihmisistä. Kolme kertaa valitaan vuorosanat ja katsotaan mitä tapahtuu....
Pelaaja voi päättää millaista roolia tahtoo pitää yllä. Leuhka riidankylväjä-tyyli useimmiten aiheuttaa ammuskelun...rauhallinen, ystävällismielisyys tehoaa yleensä toisinpäin. Ellei joku pistolero katso, että sheriffi on pelkuri ja päätäkin tappaa hänet.
Law of The Westistä voisin kirjoittaa vaikka miten paljon, mutta parempi on etsiä peli emulaattorille ja pelata itse. Tai katsoa tubesta video, joka ei ole läheskään niin hienoa,mutta menettelee hätätilassa. Liekö peliä edes saatavilla mistään tällä hetkellä?!
Toinen peli, jonka olisin muinoin itselleni hinkunut, oli Silent Service. Aivan hitonmahtavanparas sukellusvene-simulaattori. Se saattaa olla jopa kasettina saatavilla, mutta ainakin levyltä peli lataili muinoin hartaamman kautta, joten josko kasettiversiota edes paljon pelata ehtisi. Peli oli kyllä aikaansa edellä, vaikka nykyään näyttääkin TODELLA vanhentuneelta, ihan noin pelattavuutensakin puolesta.
Vaikka niinpä aikamoni pelivanhus muutenkin tekee🤒

Jarkko

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paluu ja peliin!

Leipää!